Dette er Engersand Havn

Engersand Havn i Lier har blitt et populært boligområde. Det er ikke så rart, når boligene er plassert såpass nærme Drammensfjorden.

Her er det ingen trafikkstøy og forurensning. På Engersand Havn i Lier bor du så nærme Drammensfjorden at du kan ta på deg morgenkåpen og tusle til stranden for et morgenbad.
Likevel er det nærhet til by, og det er tog, buss og Flytog i nærheten. Med bil tar det omtrent ti minutter til Drammen og det er omtrent 40 minutter til Oslo. Det er med andre ord ikke vanskelig å være pendler.

MELD INTERESSE

Stor utvikling
Engersand i Lier har helt fra slutten av 1800-tallet vært brukt som badeplass. Da 90-tallet kom ble området brukt til aktiviteter som turn og ballspill, i tillegg til bading. Lenge var det stor og aktiv industrivirksomhet på området.

I 1998 startet drømmen om et boligområde å realisere seg. Ticon flyttet industrivirksomheten sin vekk fra Engersand. Siden den gang har Ticon jobbet med å skape Østlandets mest unike og spennende boligområde. For hvor kan man ellers skryte av at man bor på stranden?

Områdets særegenheter

En mann og en kvinne i sommerklær går hånd i hånd på en gangsti

På Engersand Havn i Lier er det lett å stikke tærne i vannet. Her kan man gå tur på strandpromenaden, legge båten til brygga eller kaste ut fiskesnøret. Strandlinjen er regulert til offentlig område.

På bryggekanten ligger Ankeret, nabolagsrestauranten. Denne åpnet i 2017 og har plass til 28 gjester inne og enda flere ute. Her får du deilig mat, som steinovnsbakt pizza. Om du bare vil nyte noe godt å drikke, kan du det også.

Følger du kyststien sydover fra Engersand Havn, kommer du til Engersand friluftsområde. Her er det sandstrender, badeflåte, svaberg, grillplass og volleyball- og basketballbane.
Området administreres av Oslofjordens Friluftsråd. De jobber for å sikre tilgangen til rekreasjonsområder langs kysten, fra Svindesund til Langesund.

Engersand Havn er et sted hvor drømmen om bolig ved vannet kan virkeliggjøres.

Kontakt vår megler

Øystein Liverud

M: 918 84 174
ol@partners.no